Vegaani mämmimutakakku

Mämmi antaa mutakakulle maltaisen maun ja täydellisen pehmeän rakenteen. Se on loistava lisä pääsiäispöytään!



Tämä kakku saa meidän taloudessa sekä mämmiä rakastavan, että mämmiä vihaavan osapuolen sopuisasti saman kahvipöydän ääreen. Tuhdista, suklaisesta kakusta erottaa mämmin, mutta maku ei ole liian päällekäyvä, joten se uppoaa helposti niillekin, jotka eivät normaalisti mämmiin koskisi.



VEGAANI MÄMMIMUTAKAKKU
1 kakku, halkaisijaltaan 24 cm vuokaan

225 g mämmiä
200 g suklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Sulata margariini ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa mämmi ja sokeri sähkövatkaimella pehmeäksi tahnaksi. Lisää margariini-suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola ja kääntele sekaisin.

Kaada seos voideltuun irtipohjavuokaan ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Kakku on valmis, kun sen reunat ovat kypsyneet mutta keskus on vielä hyllyvää.

Tarjoa kakku samantien lämpimänä ja valuvana, tai anna jähmettyä jääkaapissa, jos haluat leikata siitä siistejä palasia. Maistuu parhaalta kasvikerman tai -jäätelön kanssa nautittuna!

Iloista pääsiäisen odotusta!


2 kommenttia

  1. Tein tätä pääsiäisen pyhinä ja söin vegen vaniljajäätelön kanssa. Oli niin hyvää, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla, Sanna! :) Kiitos palautteesta!

      Poista